Janet persoonlijk

Janet Dane-Kok
Geb. 23-05-1961 te Schiedam

De eerste kennismaking met het zelf beeldhouwen kreeg ik van Toos Vos, die regelmatig bij mijn ouderlijk huis workshops gaf.

Om meer kennis te krijgen van materiaal en gereedschap heb ik van 1998 tot 2003 cursussen gevolgd via het ROC te Goes. Jaap Heuvingh was daar mijn docent.

Van 2003 tot 2006 zijn we met een kleine groep in zijn atelier te Serooskerke (W) gaan werken. Toen is ook het idee van een collectief ontstaan en sinds 2007 hebben we onze eigen plek, bij Conny Miermans, waar we elke vrijdag allemaal werken. September 2013 ben ik aan de kunstacademie te Eeklo (B) begonnen met de opleiding steenbeeld. Mijn docent is Lieven Goetinck. Het was mijn eerste kennismaking met hardsteen en die dan ook op ambachtelijke wijze bewerken. Alle leerjaren (7!) zitten bij elkaar. Dit is erg leuk en leerzaam. Ook komen langzamerhand allerlei machines aan bod, wat de soorten steen die je kan bewerken zeker vergroot.

Steen bewerken blijft altijd uitdagend. Elke steen heeft zijn eigen uitstraling en aan de bewerker de taak om die zo goed mogelijk te gebruiken.

©Lloyd Dane 2008-2009